Insurance Company, Melbourne Levels Ground, 1, 5 & 6, 324 St Kilda Road Melbourne, VIC

role Interior Design value $2 million area 4,150m² completed date March 2006

Characterised by light, transparency and interesting visual cues, peckvonhartel’s design solution reflects contemporary design principles, whilst still maintaining a sense of humanity, spirit and belonging. This leading Insurance company’s office fitout on St Kilda Road, Melbourne followed peckvonhartel’s successful refurbishment of their Sydney office.

The complete refurbishment of 4000m² over 4 floors, saw the realization of the client’s goal to develop a flexible work environment. Promoting both mental and physical health and happiness of their staff, the design also embodies their cultural shift away from the conservative stereotype to a spirited, employee friendly organisation.

Greeted by a sleek limestone reception and ‘oily mirror’ clad waiting area, visitors can only view small cues of the far more relaxed and colourful back of house areas. Graphics form the basis of a visually stimulating environment, with the background of the company being subtly referenced in many places. Walls are clad in various soft fabrics and various types of mood lighting is employed to enhance the relaxed feel.

Staff have no trouble switching from work to recharge mode on entering this space. With an adjoining gymnasium featuring state of the art exercise equipment, the company’s holistic approach to staff health is not simply theoretical.