27.02.2008

Aust-Equity Properties is the owner and developer of a new 4,000m² purpose built office facility at 3 Minna Close Belrose and has appointed peckvonhartel to design the integrated fitout to relocate IT company Altium's Head Office into this new building.

Altium have specific time requirements and the base building and fitout works must be completed by 31 December 2008, to facilitate this the builder has been engaged to complete both the base building and fitout works concurrently.peckvonhartel have undertaken an analysis of the office facility that is currently under construction and following detailed consultation with Altium proposed a scheme to incorporate their specific functional requirements. These include across 3 levels a reception, cafeteria, executive suite, boardroom, meeting rooms, training room, video conference room, offices, comms room, IT Lab, test lab, editing suite and video production room.

peckvonhartel have undertaken an analysis of the office facility that is currently under construction and following detailed consultation with Altium proposed a scheme to incorporate their specific functional requirements. These include across 3 levels a reception, cafeteria, executive suite, boardroom, meeting rooms, training room, video conference room, offices, comms room, IT Lab, test lab, editing suite and video production room.

Primary focus has been given to locating all built up zones central to the floor plate and planning over 200 workstations to the perimeter thus maintaining external views and penetration of natural daylight to the open plan areas.

A clean crisp finishes palette in the reception area is given warmth with a timber clad wall that flanks one side of the open internal staircase thus providing a vertical link from ground to top floor. This clean crisp finishes palette is 'googled up' in the restaurant, tea point/utilities spaces and informal meeting zones with the injection of vibrant colours used in both horizontal and vertical surfaces. Feature lighting is proposed not only in the reception, cafeteria, tea points and meeting spaces but also along the circulation routes between open plan and built zones to promote a more creative rather than corporate environment.