State Government Fit Out  Blackwood Street, North Melbourne

role Interior Design value $1.6 million area 1,200m² completion date October 2012 client State Government Victoria

peckvonhartel was engaged by the Department of Treasury and Finance to design and deliver an innovative office refurbishment at Blackwood Street, North Melbourne for a recently established confidential department of the Victoria Government.

Primary to the requirements of this new department was to provide an interface between policy development and community collaboration functions that was to be expressed as an open, informative and supportive environment.  The staff working and client / stakeholder spaces merged into a single entity that effectively enhanced the ability for foundation staff to deliver on the corporate mission of the Foundation.

The Client’s brief sought a design solution to provide an aesthetically inspiring fitout that seamlessly binds with their corporate identity. The spatial experience required warmth and vibrancy to underpin the use of branding. On a functional level the client required a workplace solution that is versatile, flexible and efficient, allowing for a collaborative working approach.